Nyheter

Goldman Sachs köper guldfond

Published

on

Goldman Sachs Asset Management (GSAM) meddelade i veckan att de har slutfört det tidigare tillkännagivna förvärvet av Perth Mint Physical Gold ETF. Denna börshandlade fond kommer att döpas om till Goldman Sachs Physical Gold ETF (AAAU). Fonden kommer att fortsätta att handla på NYSEArca under tickersymbolen AAAU.

Goldman Sachs Physical Gold ETF ger möjlighet att investera i fondandelar som följer guldpriset minus kostnader. AAAU innehåller fysiskt guld. AAAU kommer nu att dra nytta av Goldman Sachs globala plattform och resurser.

”Vi är glada att kunna slutföra denna transaktion och gå in på den här marknaden, där vi tror att vår storlek, vår omfattning och expertis kan ge investerare stort värde”, säger Michael Crinieri, GSAM:s globala chef för ETF:er. ”GSAM är engagerade i en genomtänkt utvidgning av vår ETF-palett med högkvalitativa produkter som uppfyller unika investerares behov, och Goldman Sachs Physical Gold ETF är ett spännande tillskott i vår produktlista.”

GSAM är nu ensam sponsor för ETF-fonden och har anlitat JPMorgan Chase Bank, N.A., filial i London, som ETF-fondens nya depåbank. AAAU blir den första börshandlade fonden med råvarufokus hos Goldman Sachs Asset Management.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version