Nyheter

Fortsatta fall för nickelpriset på London Metal Exchange

Publicerat

den

Nickelpriset, i form av tremånadersterminen, föll med 12 procent på fredagsmorgonen och nådde en ny handelsgräns, då den tunga försäljningen fortsatte på internationella metallmarknader.

Nickelpriset föll till 36 915 dollar per ton när det öppnade för handel, enligt Refinitiv-data. Den 145-åriga börsen, som fortfarande bedriver handel på börsgolvet, har haft två vilda veckor med prisstegringar, tekniska fel och handelsavstängningar.

Den 8 mars mer än fördubblades nickelpriserna på några timmar och klättrade över 100 000 dollar per ton när en av världens främsta producenter, Kinas Tsingshan Holding Group, köpte stora mängder nickel för att minska sina blankningspositioner i metallen. Handeln var tvungen att stoppas eftersom flytten förvärrade ett prisrally vid en tidpunkt då metaller redan spann uppåt på Rysslands intensifierade krig i Ukraina.

Sedan på onsdagen försökte London Metal Exchange återuppta nickelhandeln efter den sällsynta nedstängningen. Men ett ”systemfel” tillät ett litet antal affärer som inte skulle gått igenom och handeln stängdes ner igen.

London Metal Exchange införde ett handelsintervall på 5 procent på onsdagen som breddades till 8 procent för torsdagen och sedan 12 procent för fredagen.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version