Nyheter

Fonderna ökar på råvarumarknaden

Publicerat

den

Commitments of Traders-rapporten för veckan som slutade den 24 mars visar hur fonder ökar sina hausseartade satsningar på råvaror för första gången på fem veckor. I efterfrågan var naturgas, guld, sojabönor, vete och kaffe. Bland de råvaror som såldes återfanns råvaror som Brent-olja, silver, majs, socker och kakao.

The Commitments of Traders (CoT) är en veckorapport som släppts av Commodity Futures Trading Commission (CFTC). CoT-rapporten redogör för hur olika typer av handlare är positionerade på terminsmarknaderna. Det finns två huvudtyper av handlare i en CoT-rapport: Commercials och money managers.

Commercials är faktiska producenter och användare av en vara som använder terminsmarknaderna för att prissäkra sig. En kommersiell producent på råvarumarknaden kan vara en jordbrukare som säljer majs på termin för att låsa in sitt försäljningspris. Kommersiella handlare anses vara ”smarta pengar”, eftersom de är involverade i den fysiska råvarubranschen och troligen har överlägsen information om utbud och efterfrågan.

Den andra huvudsakliga CoT-handlaren, money managers, består av hedgefonder, fonder och rådgivare för råvaror. Dessa är spekulativa handlare som inte har något intresse av den underliggande fysiska råvaruverksamheten.

Investerare och handlare tillbringar enorm tid på att bilda sin egen uppfattning om vad de ska köpa eller sälja. Mindre tid är inriktad på att undersöka hur andra marknadsaktörer är positionerade, och om deras personliga idé redan är allmänt erkänd. CoT-data låter dig se hur ”smarta pengar” är placerade.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version