Video

Feronia – Börsnoterad producent av palmolja

Published

on

Vi skrev nyligen om råvaran palmolja och nu hittade vi precis en färsk intervju med Ravi Sood, ordförande för Feronia (FRN), en producent av palmolja vars aktier är börsnoterade på Toronto Venture Exchange.

Förutom att svara på frågor om Feronia så framkommer även en hel del intressant information om marknaden för palmolja. Exempelvis följer priset på palmolja priset på olja. Vi får även veta att priset på palmolja aldrig har fallit under marginalkostnaden för produktion av palmolja, något som sannolikt är helt unikt för en råvara.

Feronia har stora plantager och mark för planteringar och enligt Ravi Sood är företaget fullt finansierat för att ta sig till positivt kassaflöde.

Vi har ingen annan kunskap om Feronia än vad som framkommer i denna intervju, så vi har ingen åsikt om aktien eller företaget. Men intervjun på knappt 10 minuter är klart intressant.

1 Comment

  1. Vedde

    12 juli, 2012 at 16:24

    Jag planerar inte att investera i Feronia, men det var intressant att höra lite om palmolja. Intressant med en odlad råvara som har så nära priskorrelation med olja, de flesta andra har ju mer indirekta förhållanden.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version