Nyheter

Den exceptionella torkan fortsätter

Publicerat

den

Torkan på den amerikanska kontinenten 2012 förvärrades ytterligare under vecka 29 och nu anses större delen av delstaten Indiana lida av extrem torka enligt torsdagens uppdatering av U.S. Drought Monitor. Därmed har torkan drabbat hela majsbältet, Plains och de mellersta delarna av den amerikanska Södern. Cirka två tredjedelar av delstaten Kansas lider av extrem eller exceptionell torka. Samma gäller för centrala Arkansas, större delen av Iowa och Illinois vilket framgår av den karta som U.S. Drought Monitor publicerade under torsdagen.

Veckans uppdatering kom inte som någon överraskning för de amerikanska jordbrukarna som redan tidigare sett hur 2012 års majsskörd torkat bort. Det regnväder som rörde sig över majsbältet under torsdag morgon bidrog med största sannolikhet med allt för litet nederbörd och kom för sent för att kunna ha någon positiv effekt på skördarna i de torraste områdena av majsbältet. Ytterligare regn hjälper inte längre den amerikanska majsskörden, och värmen gör att majsen dör för snabbt och inte når en tillräcklig kornstorlek eller vikt. Det kommer sannolikt inte att förbättras under de närmste dagarna och U.S. Drought Monitors data visar att torkan inom en vecka från nu kommer att öka i både svårighetsgrad och omfattning.

Extrem värme och torrhet kvarstår över centrala och västra delarna av den amerikanska Mellanvästern, de centrala och södra delarna av Plains, och norra Delta-området, vilka gör att utsikterna för majsskörden där kommer att falla ytterligare. Prognosen för de kommande veckorna visar emellertid på en förbättringspotential för de norra delarna av Plains, längs med de norra och östra delarna av Mellanvästern. De torra och varma förhållandena förväntas emellertid öka risken för ytterligare torka i de sydvästra delarna av Mellanvästern, den norra delen av Delta-området och de södra och centrala delarna av Plains.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version