Nyheter

Cinis Fertilizer ingår avsiktsförklaring med K+S för att säkra försäljning och insatsvara

Publicerat

den

Cinis Fertilizer har tecknat en avsiktsförklaring med K+S med målet att ingå bindande försäljnings- och leveransavtal för flera av bolagets kommande produktionsanläggningar för mineralgödsel. K+S kommer att köpa allt kaliumsulfat från Cinis Fertilizers tredje och fjärde produktionsanläggning och leverera insatsvaran kaliumklorid till samtliga fyra produktionsanläggningar.

Cinis Fertilizer har signerat en avsiktsförklaring med K+S, ett bolag verksamt inom kaliumbaserat gödsel och salt. Avsiktsförklaringen, som innehåller alla relevanta villkor, formaliserar de långt gångna förhandlingarna mellan Cinis Fertilizer och K+S om försäljning av kaliumsulfat (SOP) och natriumklorid från Cinis Fertilizers planerade produktionsanläggningar. Avsiktsförklaringen inkluderar också inköp av kaliumklorid (MOP) från K+S till Cinis Fertilizers samtliga produktionsanläggningar.

 – Vi är mycket stolta över att kunna meddela vårt samarbete med ett så välrenommerat företag som K+S. Detta partnerskap kommer, tillsammans med våra redan ingångna försäljnings- och inköpsavtal för våra två första anläggningar, att säkra både MOP-inköp och SOP-försäljning för våra första fyra produktionsanläggningar. Det minskar risken i vår affärsplan ytterligare och bekräftar samtidigt att gödselindustrin är redo för en mer hållbar produkt, säger Jakob Liedberg, VD och grundare av Cinis Fertilizer.

I avsiktsförklaringen framgår att K+S avser köpa hela SOP-kapaciteten från Cinis Fertilizers tredje och fjärde produktionsanläggning, med start från 2026. De två produktionsanläggningarna förväntas nå full produktion om 600 000 ton SOP per år under 2028.

K+S har också för avsikt att leverera upp till 100 procent av insatsvaran MOP som behövs för Cinis Fertilizers fyra första planerade produktionsanläggningar.

Utöver detta anger avsiktsförklaringen att K+S avser köpa hela volymen natriumklorid (salt) från Cinis Fertilizers två första produktionsanläggningar i Örnsköldsvik och Skellefteå.

Cinis Fertilizer och K+S kommer nu att fortsätta arbetet för att ingå bindande avtal. Avsikten är långsiktiga avtal för såväl MOP och SOP som för natriumklorid.

Populära

Exit mobile version