Analys

Brent Blend framme vid vårt stöd. Vad händer nu?

Publicerat

den

I den senaste analysen av Brent Blend den 17 april var priset 118,68 USD/fat och vi konstaterade då att vi hade fått två på varandra fallande toppar. Den första på 128,40 USD/fat den 1 mars och den andra på på 125,97 USD/fat den 3 april. Fallande toppar är alltid varningar till oss om att trenden vänt ned, speciellt när de inträffar med ungefär 30 dagars mellanrum.

Dessutom hade oljan brutit under den stigande trendlinje som varit gällande sedan slutet av 2011. Och som ett tredje tecken på en kommande nedgång, såg vi att en så kallad ”rounding top” skapats under mars.

I diagrammet kan du se de tre varningssignalerna som vi fick i början av april och hur utvecklingen sedan fortsatt.

Allt detta gjorde att vi fastslog trenden som fallande och nedgångar som högst troliga under våren, innan nya uppgångsförsök kunde göras igen under sommaren. Stödet vi pekade ut för den tänkta nedgången var 106-110 USD/fat, som är mycket viktigt och starkt eftersom det har sitt ursprung redan i början av år 2009. Att gå in för tidigt kunde bli en dyrköpt chansning.

Visserligen är det bara tre veckor sedan vi gjorde denna analys, men ibland kommer rörelserna snabbt. Brent Blend har fallit kraftigt, framför allt under förra veckan, och noterade 110,34 USD/fat som lägst igår, den 7 maj. Därmed var oljan i det närmaste framme vid vårt utpekade målområde och det blir därför återigen intressant att se på läget.

Eftersom oljan nu är nära det viktiga stödet 106-110 USD/fat och dessutom börjar närma sig översålda nivåer på veckobasis, räknar vi med att nedgången kommer att avstanna. Visserligen är den senaste lågpunkten från igår så nära i tid, att det fortfarande finns utrymme för en vända till nedåt. Men det stödområde som vi jobbar med, bör hålla även för ett andra test om det skulle behövas.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

På dagsbasis är Brent Blend kraftigt översåld efter den senaste veckans nedgångar (se diagrammet) vilket gör att vi förväntar oss en studs uppåt igen inom kort.

Dock har nedgångarna den senaste tiden även fått den större delen av marknaden att inse att vägen uppåt inte alltid är spikrak, vilket gör placerarna lite mer försiktiga en tid framöver. Vi kan därför räkna med en konsolidering vid nuvarande nivåer (114-119 USD/fat) under ett par veckor, innan oljan på nytt byggt upp ett förtroende.

Du kan handla OLJA (BRENT) med följande minifutures:
Uppgång MINILONG OLJA G med en hävstång kring 4,18
Nedgång: MINISHRT OLJA X med en hävstång kring 4,27

Läs mer om minifutures på RBS hemsida

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version