Analys

Bottenkänning i silverpriset

Publicerat

den

När vi analyserade silver förra gången, den 27 mars, var priset 32,81 USD/oz och vi fick signaler från våra veckoindikatorer att det skulle dröja ytterligare ett par veckor, innan det kunde bli tal om några stabilare uppgångar igen. Sviterna efter det snabba raset under skottdagen i år, skulle ta tid att reparera och därför kunde vi räkna med att även april skulle behövas för att bygga upp ett nytt förtroende.

Kortsiktigt var det dock läge för en rekyl upp mot i första hand 33,50 USD/oz i början av april, men sedan var nya besök vid det viktiga stödet vid 31 USD/oz högst troliga.

En titt i backspegeln visar att uppgången avstannade redan vid 33,30 USD/oz den 3 april. Mer kraft än så kunde inte silverpriset uppvisa, innan det blev nya nedgångar. Den sidleddes rörelsen med en svag dragning nedåt har fortsatt och igår, den 23 april, fick vi en ny lågpunkt på 30,45 USD/oz.

Nya lågpunkter är förstås inget tecken på styrka, eller att trenden är stigande. Att stödet vid 31 USD/oz dessutom är brutet är inte heller några signaler till oss om att en uppgång är i antågande.

Men positivt just nu är att de långsiktiga indikatorerna på veckobasis, börjar närma sig intressanta nivåer. Silver bör nu finna en lågpunkt, där vi kan få nya uppgångsförsök och detta gör att vi räknar med att det ändå kan finnas utrymme för uppgångar under maj. Vårt huvudscenario som vi jobbat med under en tid, är ju att vi ska få nya uppgångar längre fram i år och ännu ser vi ingen anledning att ändra på detta.

Dock vill vi självklart ha signaler på att silver vänt upp igen innan vi går in. De tidiga tecken och signaler som vi ser just nu, räcker inte för att agera offensivt eftersom det fortfarande finns en liten risk att silver kommer att testa stödet runt 26,15 USD/oz innan uppgången kan ta fart på allvar (se diagrammet).

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Vi vet sedan tidigare att perioden 26-29:onde i varje månad givit oss tydliga och viktiga vändningar. Därför kommer denna vecka att bli extra intressant att följa. Om vi kan få en botten under denna period, kan det vara en första signal på att vi bör höja bevakningen på silver.

Vad är det då vi vill se för att gå in i silver igen? Ja, allt högre bottnar är förstås ett tacksamt tecken på att trenden slagit om till stigande igen. Men den fallande trendlinjen på veckobasis, som idag har värdet 35,40 USD/oz är också mycket viktig. När/om denna passeras, ser vi trenden som stigande i silver igen och kliver på tåget norrut.

Du kan handla SILVER med följande minifutures:
Uppgång MINILONG SILV Kmed en hävstång kring 4,48
Nedgång: MINISHRT SILV B1med en hävstång kring 4,64

Läs mer om minifutures på RBS hemsida

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära

Exit mobile version