Nyheter

Bomullsbörsen som aldrig öppnade igen

Publicerat

den

The Mobile Cotton Exchange var en råvarubörs som var operativ från 1871 till 1942 i hamnstaden Mobile i Alabama. Börsen grundades för att göra det möjligt för viktiga lokala bomullsfabrikanter och handlare att bibehålla kontroll över bomullsförsäljning, lagerhållning och frakt från Mobile Bay.

The Mobile Cotton Exchange var den tredje bomullsbörsen som grundades i USA efter de i New York och New Orleans. Börsen i Mobile följdes av börser i Savannah och Memphis.

Efter den första framgången med börserna i New York och New Orleans såg bomullsmäklarna i Mobile ett behov av att skydda sin lokala marknad och att samordna reglerna för försäljning, inköp och hantering av bomull. Med Thomas K. Irwin som ordförande grundade de sin egen börs på St. Michael Street i december 1871.

Under den första halvan av 1870-talet täckte börsen ett femtiotal län i Alabama och tjugo i Mississippi. Börsen flyttade från St. Michael Street 1886 till en ny Rudolph Benz-designad byggnad i hörnet av St. Francis och North Commerce gator. Den byggnaden brann 1917, och The Mobile Cotton Exchange flyttade till en annan St. Francis Street-adress inför Bienville Square. Bomullsbörsen stängdes 1942 med ett tidningsmeddelande i augusti som sade att den stängdes till krigets slut. Bomullsbörsen öppnade dock aldrig igen.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version