Nyheter

Annorlunda settlement på terminskontrakt på lean hogs

Published

on

Under veckan meddelades vi av CME Group, som bland annat driver Chicago Mercantile Exchange, att börsens ledning enligt CME Rule 701 (Declaration of Force Majeure) har beslutat att godkänna en förändring i slutavräkningsförfarandet för de termins- och optionskontrakt på Lean Hogs som går till lösen i oktober 2013.

Relevanta prisuppgifter för både 11 och 14 oktober fanns den 15 oktober fortfarande inte tillgängliga, då det amerikanska jordbruksverket USDA inte levererat dessa, eftersom myndigheten är stängd pga det politiska bråket i USA. CME har därför avräknat kontrakten mot ett volymviktat genomsnittspris på handeln i kontrakten under dessa två dagar. Både den golvbaserade handeln och de avslut som skett på Globex medräknas, men endast under ordinarie handelstimmar, det vill säga 9:05 till 13:00 den 11 oktober och 9:05 till 12:00 den 14 oktober.

Det slutgiltiga avräkningspriset för termins- och optionskontrakt på Lean Hogs med förfall i oktober 2013 som bygger på det ovan beskrivna förfarandet är 90.62. Detta avräkningspris kommer att anses vara det slutliga och tillämpas på alla öppna termins- och optionspositioner som har lösendag den 16 oktober 2013.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version