Venezuela erbjuder guld för läkemedel

Guld och oljaVenezuela, som redan har 5 miljarder dollar i skulder till läkemedelsföretag, erbjuder guld och diamanter för mediciner. Regeringen i Venezuela har konstant brist på kontanter och i syfte att kunna betala de mediciner som landets befolkning behöver erbjuder de läkemedelsbolag upp till fem miljarder dollar i form av råvaror. Den venezolanska regeringen har erbjudit läkemedelsföretag guld, diamanter och coltan, en sällsynt metall som används i mobiltelefoner för mediciner uppger Wall Street Journal.

Den venezolanska hälsovårdsministern Luis López har erbjudit flera läkemedelsföretag dessa råvaror som alternativ betalning för medicin för att hjälpa till att fylla de tomma hyllorna på landets sjukhus.

Skulder på fem miljarder

Venezuela har redan obetalda skulder på fem miljarder dollar till globala läkemedelsbolag. Tito López som styr över Venezuelas handelskammare för läkemedel sa till Wall Street Journal att upp till 95 procent av de läkemedel som fanns tillgängliga i landet för tre år sedan inte längre finns där.

Bättre än ingenting är vad ett av läkemedelsbolagen sade. Två andra läkemedelsföretag har sagt att de behöver få tillstånd av myndigheter i sina hemländer för att gå med på en sådan affär. Det är ännu oklart om något läkemedelsbolag har gått med på förslaget. Skulle de acceptera så blir effekten att vi får se en helt ny typ av aktör på råvarumarknaden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

scroll to top