Guldfonder inför svåra tider

Guldtackor i fokusFonder med fokus på guld, till exempel SPDR Gold Shares (NYSEArca: GLD), rusade under oktober 2018. Guldfonderna har däremot haft svårt att följa upp detta under november. I realiteten är de mer eller mindre oförändrade under årets näst sista månad. Den senaste tidens konsolidering av guldpriset och fonder som GLD kan testa investerarnas tålamod.

Konsolidering skapar ett test av en individs vilja. Oftare än inte agerar handlaren emotionellt, vilket nästan alltid leder till dåligt beslutsfattande. Den här gången kommer det inte att vara annorlunda; guldhandlare kommer att förlora sitt tålamod och sälja. Detta kommer att skapa en köpmöjligheter för dem som förstår hur man styr sina känslor, säger Kitco News.

Mycket av den närmaste kursutvecklingen för guld handlar om FEDs planer för räntorna. FED har ökat upplåningskostnader tre gånger i år och marknadsobservatörer förväntar sig allmänt en fjärde räntehöjning i december. President Trump har emellertid påtalat att han skulle vilja se att FED saktar ner takten på sina räntehöjningar.

Vad talar för guldkursen?

Några tekniska indikatorer ser bra ut för guldet, speciellt om den gula metallen kan hålla sig över 1 200 dollar per ounce på kort sikt. Senaste gången guldpriset uppvisade samma prisutveckling var under augusti till och med oktober 2018. Guldet försökte bryta genom sitt tak. Det är sannolikt att anta att guldpriset faller under 1 200 USD per troy ounce om det misslyckas bryta kanaltaket skriver Kitco.

Guldpriserna har nyligen stannat ovanför sin botten från mitten av augusti, men en kursrörelse mot 1 300 dollar per uns kan utlösa en köpsignal. Stigande räntor har också pressat guldet i år, men realräntorna stabiliseras, vilket skulle kunna gynna priset på guld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

scroll to top